Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zmrzlina bez zmrzlinovača? Áno, a iba zo 4 ingrediencií! Skúste náš recept na pistáciovú lahôdku!

reklama:
Zmrzlina bez zmrzlinovača? Áno, a iba zo 4 ingrediencií! Skúste náš recept na pistáciovú lahôdku!
Zmrzlina bez zmrzlinovača? Áno, a iba zo 4 ingrediencií! Skúste náš recept na pistáciovú lahôdku! Foto: www.freepik.com

Máte radi poctivú smotanovú pistáciovú zmrzlinu? V tom prípade máme pre vás jednoduchý recept, ako si túto lahôdku pripraviť doma len zo štyroch ingrediencií, bez použitia zmrzlinovača. Vďaka tomuto návodu si budete môcť dopriať jemnú a krémovú pistáciovú zmrzlinu kedykoľvek.

Pistáciová zmrzlina: Jednoduchý recept pre milovníkov zmrzliny

Pistáciová zmrzlina je obľúbeným dezertom mnohých z nás. Aj keď sa môže zdať, že na jej prípravu je potrebný zmrzlinovač, v skutočnosti to nie je potrebné. Na tento recept potrebujete iba hustú smotanu, sladené kondenzované mlieko, pistáciové maslo a vanilku.

Príprava pistáciového masla

Pistáciové maslo si môžete kúpiť alebo jednoducho pripraviť doma. Postup je nasledovný:

  1. Vezmite 2 šálky vylúpaných, nesolených pistácií a zabaľte ich do čistej utierky. Potom ich trieďte, aby ste odstránili zvyšky šupky.
  2. Pistácie rozmixujte v mixéri, kým nevznikne hladká krémová pasta. Tento proces môže trvať 10-15 minút, v závislosti od výkonu mixéra.
  3. Ak je výsledná pasta teplá, dajte ju na chvíľu do chladničky, aby vychladla, predtým ako ju použijete do zmrzliny.

Recept na pistáciovú zmrzlinu

Ingrediencie:

  • 2 šálky studenej hustej smotany na šľahanie
  • 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
  • 1 šálka pistáciového masla
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu (voliteľné)
  • Nasekané pistácie na dochutenie (voliteľné)

Postup:

  1. V miske vyšľahajte hustú smotanu, kým nevznikne tuhá šľahačka.
  2. Jemne vmiešajte kondenzované mlieko, pistáciové maslo a vanilkový extrakt. Zľahka premiešajte, kým sa ingrediencie nespoja. Ak máte radi kúsky pistácií v zmrzline, pridajte ich na záver.
  3. Hotovú zmes nalejte do vzduchotesnej nádoby a dajte na minimálne 6 hodín, ideálne cez noc, zamraziť.
  4. Pred podávaním nechajte zmrzlinu chvíľu pri izbovej teplote, aby zmäkla.

Poznámka: Domácu zmrzlinu môžete skladovať v mrazničke až jeden mesiac.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 4. augusta 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.